Click here for the English version

Print deze pagina (zonder menu)

Stuur een link naar deze pagina door per e-mail
 
 

Advisering

Problemen met bulkgoed oplossen door kennis van eigenschappen


Ook al is het aandeel bulkgoed in uw proces niet zo groot, of het opslagvat niet zo duur, toch kunnen problemen met bulkgoed een grote kostenpost zijn. Problemen zoals brugvorming, doorschieten of ontmenging kunnen ervoor zorgen dat u veel geld of tijd kwijt bent.


Problemen met bulkgoed
Enkele optredende problemen zijn: ongelijkmatige dosering, geen stroming (brugvorming. schachtvorming), ontmenging, schokkende silo's, doorschieten, veroudering, bederf of samenklontering. Deze problemen hebben te maken met de eigenschappen van het bulkgoed zelf (de samenhang en inwendige wrijving), de interactie met de installatie (wandwrijving, stromingspatroon) of de omgevingscondities (stilstandsduur, temperatuur, vochtigheid, etc).


Meting van eigenschappen
BSE beschikt over apparatuur om de eigenschappen van bulkgoed te meten en heeft veel ervaring met allerlei problemen die optreden bij de verwerking van bulkgoed. Daardoor kunnen we optredende problemen analyseren en een effectieve oplossing aandragen.


Aanpak
Nadat de problematiek en de invloeden in kaart zijn gebracht, eventueel stromingeigenschappen zijn gemeten, worden voorstellen gedaan voor aanpassing van de installatie.

De oorzaak van problemen is niet zichtbaar van buiten.

 

 

 

  BSE bulk solids engineering
Kogelerbos 10
NL-7543 GT   Enschede
tel. +31 53 434 45 66